Lähtöruudussa


Moi kaikille, syystä tai toisesta lukemaan eksyneille! Täällä kirjoittaa 26 vuotias nainen Kainuusta,  täältä korpien keskeltä. Pienestä kaupungista josta mieli halajaa välillä isompiin ympyröihin, mutta täällä sitä silti ollaan ja rivarikolmiokin tuli jo ostettua tuossa reilu vuosi sitten. 


Minusta tuli äiti 8.6.2015, eli siitäkin jo vuosi vierähti. Perheemme on nyt siis kolmihenkinen, kaksi koiraa vielä siihen päälle. 

Teen monia asioita hetken mielijohteesta. Jos päätän joku päivä, että nyt pitää saada joku asia tehtyä, se pyörii mielessä niin pitkään, kunnes teen sen, jos ei jää unohduksiin jonkun toisen hairahduksen tieltä. Innostun monista jutuista nopasti, mutta kohta mielenkiinto on taas jossain muualla. Välillä niin raivostuttava piirre! Blogin perustaminen on nyt kummitellut mielessäni viikkoja. Tykkään kirjoittaa ja kuvata, tosin nyt ei ole kännykkäkameraa kummempaa kalustoakaan tarjolla. Onneksi hyvä kamera luuristani löytyy, järjestelmäkameran runkoni on alkanut reistailla ja olisi uuden kamerankin osto tulevaisuudessa edessä jos tuo valokuvaus vielä löytäisi takaisin sydämeeni. Blogia olen kirjoittanut joskus aiemmin, vähän erityyppistä, mutta se kyhäys jäi, kun tuntui ettei mulla ja no-life-elämälläni ole kellekään mitään annettavaa blogikirjoituksillani. Ei oikein mitään harrastustakaan mistä kirjoittaa ja tuntui, että netti on pullollaan toinen toistaan upeampia blogeja, että iski vähän myötähäpeäkin! 

Pakko oli kuitenkin päästä kirjoittamaan, pitkästä aikaa. Itse saan tästä omaa aikaa ja jotain hyödyllisempää tekemistä tytön päikkäriajoiksi, kun vaan instagramin ja facen selailua. Jos tänne joku eksyy, niin mikäs sen mukavampaa, tervetulleeksi toivotan ja kommentit ovat erittäin tervetulleita. Aiheet pyörivät pitkälti lapsiperheen elämän ympärillä, perusarkea ja kertomuksia meidän menneestä vauvavuodesta ja alkavasta taaperovaiheesta, legovuorista, tiskiräteistä ja sen semmoisesta. Jääpähän itsellekin paikka, mihin koota muistoja ja kuvia näiltä ajoilta. Minä siis tottelen nimeä Rosa, sanotaan kahdella oolla. Tyttäreni nimi on Neela. Blogille keksin niinkin idearikkaan nimen kuin Rosa ja Neponen, ja jälkimäinen on Neelan lempinimi Nepun ja Nepsterin lisäksi. Se vaan rimmasi mielessäni ehkä jollain lailla. Vähän kuin Viiru ja Pesonen. Olen totaalisen toivottoman huono keksimään blogille nimeä, mutta eihän nimi miestä pahenna, vai miten se meni...


Olen ehkä vähän pitkäsanainen välillä näiden jaarittelujeni suhteen, mutta jos tässä jotain yrittäisi itsestä kertoa. Venytän tällä hetkellä senttiä hoitovapaalla ja palaan syyskuun lopussa töihin. Tienaan roposeni päivittäistavarakaupassa. Ammatiltani olen myös media-assistentti, eli ehkä tutummin graafinen suunnittelija. Päiväni kuluu tällä hetkellä siis vuosikkaan kanssa, mies on tehnyt vuorotyötä mutta nyt on pelkässä päivävuorossa. Meidän vauvavuotta on varjostanut pirulainen nimeltä refluksi, joka on tehnyt siis alkutaipaleesta vauvan kanssa todella haastavaa. Olenkin jumittanut vauvan kanssa suureksi osaksi neljän seinän sisällä ja kaikki perhekahvilat sun muut mukavuudet ovat jääneet meiltä kokematta. En oikeastaan myöskään tunne muita äiti-ihmisiä, joten välillä kyllä hieman seinät ovat tuntuneet kaatuvan päälle, kieltämättä. Onneksi nyt on jo paljon helpompaa arki ja olemme uskaltaneet työntää nokkaamme jo vähän uloskin, vaikka haastavalta se on tuntunut mennä ja yrittää tutustua muihin ihmisiin kun vuosi ollaan oltu omissa oloissa. Ja onhan se lähteminen lapsen kanssa aina yksi iso operaatio. Puhumattakaan päivärytmistä ja rutiineista tiettyihin kellonaikoihin. Näistä asioista ja refluksistakin kyllä tulen kertomaan ihan omiakin postauksia, joten en runoile enää aiheesta enempää! 


Olette siellä ruudun toisella puolella jo varmaan juosseet romaanin puolivälissä karkuun tai nukahtaneet. Vähintään vaihtaneet välilehteä johonkin mielenkiintoisempaan luksuselämää, matkalaukkuja ja shampanjaa sisältävään blogiin, mutta jos joku siellä vielä nämä kuuluisat viimeiset sanat on lukemassa, kiitän kauniisti. Esittelyt ja perusasiat on nyt jollain lailla hoideltu, mutta eiköhän niitä tule tässä alkuun muiden postauksien lomassa vielä lisää. Palataan asiaan! 


2 kommenttia

  1. Tervetuloa seuraamaan myös meidän elämää päälle 3-vuotiaan ja 9,5kk kanssa 😊 Kiva blogi ja söpö tyttö. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, käyn ajan kanssa tutustumassa! :) Kiitos paljon!

      Poista

Kiitos kommentistasi <3