5 tarpeellista ja turhaketta

Vauvan myötä tulee paljon hankintoja, koskaan ei etukäteen tiedä, mitkä osoittautuvat itselle hyödyllisiksi. Lue, mitkä meillä olivat/on hittipop ja mitkä lähtivät pian kiertoon tai jäivät käyttöä vaille!Tarpeelliset

1. Jumppapallo
Ensimmäisten kuukausien aikana tämä oli numero ykkönen. Toimi välillä itkuisuuteen ja muualla vauvaa ei saanut nukahtamaan. Tähän yhdistettynä vielä hiustenkuivaajan tai imurin ääni, syntyi parhaaksi todettu kombo. Nyt jumppapallosta on jo ilmat poistettu ja laitettu varastoon, huokaistiin kyllä helpotuksesta, kun vauva alkoi nukahtaa päiväunille vaunuun!

2. Koliikkikeinu
Epäilimme tätä ostaessamme, viihtyykö vauva tässä sen paremmin kuin sitterissäkään, joka ei aluksi tehnyt kauppoja ollenkaan. Pikkuhiljaa tästä tuli kuitenkin vakiovaruste, vauva nukkui vartin pätkänsä keinuen ja viihtyi välillä ehkäpä sen aikaa, että äiti sai puolikkaan kahvikupin juotua. ;) Keinu lähti uusille omistajilleen vajaa puoli vuotta sitten, siihen asti meillä aktiivisessa käytössä!

3. Hoitopöytä
Toisin kuin monilla, jotka sanovat hoitopöydän olevan täysi turhake, meillä tämä on ollut käytössä paljon. Meidän versio on myös tosi kätevä, koska kätkee sisäänsä myös vaatteita ja muita tarpeellista lipastomallin ansiosta. Hoitotaso on myös taitettava, joten säästää tilaakin. Vaipanvaihto sängynpäällä tai lattialla otti molemmilla kipeästi selkään, kotona tämä oli oikeastaan ainoa paikka hoitotoimenpiteille. Pesukoneen päällys olisi toki ollut kätevä, mutta meillä on kylppärissä pesutorni, eikä paljoa kodinhoitotilaa. Nykyään tämä on enimmäkseen vaatteiden säilytystarkoituksessa, kun taaperon vaippa vaihtuu jo sylissä tai "lennossa" näppärämmin. Pian tuosta ehkä raskisi jo luopuakin ja raivata vaatehuoneesta lisätilaa vaatteille.

4. Sitteri
Mietin hetken, laitanko tämän tarpeellisiin vai turhakkeisiin! Aluksi tämä oli ehdottomasti turha kapistus, vauva ei viihtynyt minuuttiakaan vaikka leluja roikkui sivukaarista ja tärinätoiminto oli päällä. Myöhemmin, kun pahin refluksi-koliikki-itku helpotti, tämä alkoi olla kiva paikka ja tuli keinun ohella käyttöön. Tässäpä istuessa oli kätevä aloittaa kiinteätkin, kun aloitettiin ne jo neljän kuukauden iässä. Sitteri pääsi uuteen kotiin, kun tyttö oppi ryömimään eikä enää viihtynyt paikallaan.

5. Matkarattaat
Uusin hankinta näistä ja tällä hetkellä todella tarpeelliset! Meiltä löytyy Emmaljungan yhdistelmätkin, jotka ovat hyvät kotona ja menevät maastossa, kuin maastossa. Matkarattaiden säilytyspaikka on auto, eikä tarvitse pakkailla isoja vaunuja mukaan! Päikkäritkin onnistuu ottaa näissä, jos ollaan liikkeellä. Nämä saatiin 1-vuotislahjaksi ja kylläpä vaan muuttui elämä taas vähän helpommaksi kätevien ja kevyiden kapistusten ansiosta!


Turhakkeet

1. Kantoreppu
Vauva oli kolmisen kuukautta vanha, kun päätin että kokeillaan nyt tämäkin, josko vauva siinä viihtyisi ja olisi itkemättä. Itse saisi käsiä vähän vapaaksi. Tilasin Tula-repun ja muutaman kerran kokeilimme, mutta lopulta möin eteenpäin, kun emme kumpikaan tottuneet tähän. En kyllä toisaalta jaksanut tarpeeksi yrittääkään?

2. Leikkimatto
Refluksivauva ei lattialla viihtynyt, joten leikkimatto luonnollisesti oli vain tilaa viemässä, kunnes pääsi sekin uuteen kotiin.

3. Pinnasänky
Ajatus oli, että vauva nukkuisi omassa sängyssään. Toteutus oli jotain muuta. Tällä hetkellä mennään perhepedissä yöt, katsotaan milloin kokeilemme taas uudestaan pinnistä vai oliko tämä ihan täysin turha!

4. Rintapumppu
Tämä olisi ollut muuten kätevä, mutta en saanut koskaan pumpattua kuin pari tippaa enkä jaksanut sitten edes yrittää. Olisin kyllä halunnut, että vauva olisi osannut juoda pullosta ja pumppaus olisi onnistunut, olisi ollut ehkä vähän helpompaa vaikkapa käydä kaupungilla. Vauva kun kuitenkin söi tiheästi.

5. Tutit
En tiedä mikä siinä mätti, mutta vauva ei koskaan oppinut syömään tuttia. Yritimme kyllä ja meillä oli muutamia erilaisia vaihtoehtoja, mutta ei auttanut.

Löytyikö yhtäläisyyksiä ja mitä hutiostoja olette tehneet?

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3