Helsinki bucket list
Nyt on kuulkaas niin, että pitkään ja hartaasti odotettu reissu pääkaupunkiin pääsee kohta lähtemään käyntiin! Lähdemme huomenna ja matkamme kesto on kaksi viikkoa. Aluksi suunniteltiin omalla autolla lähtöä, mutta loppujenlopuksi varasimme lentoliput. Säästää niin paljon aikaa ja hermoja. Neela olisi jo Iisalmen kohdalla kypsä viettämään aikaa turvaistuimessa.

Olen aiemmin päässyt käymään Helsingissä vain muutaman kerran ja nekin ovat olleet pikaisia parin yön reissuja. Kaikki on jäänyt näkemättä. Ja sen minkä olen päässyt näkemään, on aina ollut haikea fiilis lähteä kotiin. Olisi haluttanut vielä käydä niin paljon paikkoja läpi ja tunnelma kaupungissa on jotenkin niin erilainen, kuin täällä pienissä kotiympyröissä!

Kotiin palaamme siis ihan heinäkuun lopussa, silloin on Tonin kesälomakin lopuillaan ja palaillaan normaaliin kotiäitiarkeen. On kyllä ollut ihanaa, kun on ehtinyt saada tämän blogihomman kunnolla käyntiin ja siitäpä syystä postauksia satelee ajastettuna koko reissumme ajan! Pysyhän siis kuulolla. ;)

Mitä siellä Helsingissä ajateltiin touhuilla?

Korkeasaari lähti listalle ihan ensimmäisenä. Muistan käyneeni siellä vain kerran. Tietysti kiva nähdä Neelankin reaktio, vaikka veikkaan ettei häntä hirveästi jaksa kiinnostaa. Jospa tyttö malttaisi kuitenkin rattaissa istuskella, sillä aikaa kun mamma lässyttää tiikerille.

Kauppatorille täytyy päästä viettämään kiireetöntä päivää neulamuikkuja ja mansikoita nauttien.

Itäkeskukseen suuntaan shoppailemaan! En muista milloin olen viimeksi ostanut itselleni vaatteita muuten, kuin tarpeeseen, joten nyt ajattelin käyttää säästöjä pääasiassa oman vaatekaapin syyskuntoon laittamiseen. Pientä ostoslistaa olen Neelallekin miettinyt, housuista alkaa uhkaavasti lahkeet käymään lyhyiksi ja yökkäreitäkin olisi jo hyvä hankkia seuraavaa kokoa.

Kampin ostoskeskuksessa toki myös, samassa mielessä kuin Itiksessä. ;)

Suomenlinnaan aurinkoisena päivänä! Ihana olisi mennä vaikka piknikille samalla eväiden kanssa!

Hietaniemen rannassa voisi käydä virkistäytymässä, jos helteitä olisi tarjolla!

Linnanmäen kohtalo on vielä vähän auki. Ei välttämättä Neelan kanssa sinne lähdetä, hänelle ei siellä varmaan ole vielä mitään annettavaa. Katsotaan, jos vanhempani tulevat myös kaupunkiin parin päivän reissulle, voisimme Tonin kanssa käydä hurjimmat vekottimet läpi.

Vaikka listalla on kohteita, haluan myös viettää päiviä, jolloin ei ole mitään ihmeellistä ja päätetään vasta samana päivänä mihin suunnataan. Hengailua, ratikalla ajelua ja lähiympäristöön tutustumista voisi joku päivä harrastaa ihan ilman aikatauluja. Listalla on kaikki hyvin perusjuttuja, mutta itselle Helsingistä on jäänyt aina vain se Linnanmäki mieleen ja ihana päästä ostoksille eikä kaupat lopu kesken.

Onko vielä jotain, mitä pitäisi ehdottomasti tehdä? 


Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3