Kiukkua, sadetta ja yhdet treffit


Kiukkua ja tyytymättömyyttä. Siinäpä viime viikon fiilikset Neelan osalta. Tuntuu, ettei itse saa yhtä järkevää ajatusta päähänsä saatika päästettyä kokonaista lausetta suustaan, kun taapero osoittaa kiukkuaan niin kuuluvasti. En tiedä tekevätkö hampaat tuloaan, viimeksi kun molemmat ylähampaat puski yhtäaikaa läpi, kiukkua jatkui pari päivää, mutta tätä nyt on jatkunut jo pari viikkoa. Särkylääke ei oikein tunnu tehoavan. En tiedä voisiko sitten olla vieläkin refluksista johtuvaa, vaikka mitään nieleskelyjä tai pulautteluja ei ole enää ollut. 

Sää on syksyisen harmaa ja märkä. Menin illalla ajoissa nukkumaan, unitunteja tuli yhdeksän lukuunottamatta pientä herätystä ja tytön itkukohtauksen rauhoittelua kolmen aikaan. Silti olo tuntuu väsyneeltä. Yöt ovat menneet Neelan kanssa suhteellisen hyvin, lopetin nimittäin  yöimetyksen kesäkuulla. Seitsemän tuntia mennään ilman tissiä, vaihtelevasti herätään yleensä kerran tai pari, muutamat yöt on mennyt herätyksettä. Yleensä Neela nukahtaa kymmeneltä illalla, viideltä imetän ja sitten nukutaan vielä kahdeksaan tai yhdeksään. Olen todella iloinen tästä rytmistä, koska vielä jokin aikaa sitten meillä valvottiin vielä puolenyön aikaan ja nukuttiin aamulla yhteentoista. Olen kaavaillut vähän erillistä postaustakin meidän rytmistä ja yöimetyksen lopettamisesta.Lauantaina käytiin sorsia katsomassa kaupungin lähellä olevalta lammelta. Ei sieltä löytynyt kuin muutama, lokkeja kyllä riitti sitäkin runsaammin. Tämän postauksen kuvat ovat otettu tuolta reissulta ja nämäkin ylivaloittui, tyttö-touhukkaalla oli niin kiire jo lopulta pois kiukkuineen ettei mallin hommat oikein kiinnostaneet.

Tänään oli sovittuna treffit kahvilaan. Alunperin piti suunnata leikkipuistoon, mutta sade pilasi suunnitelmat, joten suunnattiin sisätiloihin. Kolme mammaa lisäkseni saapui paikalle, mukana myös Neelan ikäinen poika ja seitsemän kuukauden ikäinen tyttö. Vähän meni keskustelut minulla sivu suun, kun tyttö ei viihtynyt missään ja lopulta alkoi kiukkuaminen. Oltiin kuitenkin viivytty jo puolitoista tuntia ja toisetkin lapset alkoivat olla levottomia, joten päätettiin treffit siihen. 

Huomenna sitten olisi yksi Ikean reissu edessä. Saa nähdä miten sujuu parin tunnin matka Kuopioon ja äitini tuntien, siellä kestää. Ja kestää. Toki minullakin kestäisi, mutta kun tämän lapsen kanssa on pitänyt oppia toimimaan nopeammin! No, saanpahan vähän esimakua tulevasta Helsingin reissusta, toivon tosiaan että tämä kiukkuvaihe pitäisi taukoa lomamme ajan!

Minulla on hirveästi otsikoita joista haluaisin kirjoittaa, mutta ajatus jotenkin katkeaa nyt koko ajan. Ja väsyttää. Nyt menen syömään Tonin tekemää makaronilaatikkoa, ruoka oli nimittäin jo uunissa kun kotiuduin treffeiltä juuri aiemmin! Sen jälkeen päästän Tonin käymään salilla, juon ison kupin kahvia ja illalla kirjoitan! Tämä on niin mukavaa, jos ajatus ja kirjoitus luistaa. Pitää vaan olla pidempi hetki aikaa uppoutua. Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3