vaaleaksi liukuvärjätty tukka

Rosan hiustenhoitolinjalta päivää! Innostuin noin vuosi sitten värjäämään hiuskarvani parturissa, uskokaa tai älkää, ensimmäistä kertaa! Halusin kuitenkin helposti ylläpidettävän värjäyksen, koska äitiyslomalaisen lompakkoon ei oikein kuukausittainen tyvivärjäys sopinut. Onneksi mulla on luonnostaan ihan kivan värinen tukka, ei se perus maantienharmaa. Niinpä lähdettiin tekemään mulle liukuvärjäystä niin, että värjättiin vain latvaa ja tyvi jätettiin omaan väriini.

Se mikä tässä värjäysprojektissa mietitytti, oli värin pysyminen vaaleana, en suinkaan halunnut keltaista latvaa. Minulla on vielä punapigmenttiä tukassa, joten ei tiedetty yhtään miten se vaikuttaa. Ensimmäisillä kerroilla vaaleaa tuli tietysti vähemmän, ettei tukka menisi liian huonoon kuntoon.

Tuo ensimmäinen värjäyskerta oli elokuussa 2015, sitä ennen minulla oli muutamia vaaleita raitoja. Seuraavan kerran istuin kampaajan tuolilla tämän vuoden maaliskuussa, eli reilun puolivuotta myöhemmin. Siinä ajassa väri oli kyllä ehtinyt jo kulahtaa ja kellastuakin jonkin verran, mutta yllättävän hyvin ja pitkään kuitenkin päässäni tuo vaalea pysyy kirkkaana.

Tukasta tuli viimeisimmän kampaajareissun jälkeen ihana, vaalea raikastaa ilmettä! Nyt on siis noin neljä kuukautta aikaa kun viimeksi värjättiin ja pikkuhiljaa pitäisi varata seuraavaa käyntiä viimeistään syksylle, alkaa pituuttakin olla jo hieman liikaa. Värin suhteen en tiedä mitä seuraavaksi teen, ehkä annan kampaajani ehdottaa! Vaalea siis on edelleen säilynyt hyvänä, kovin huomattavaa kellastumista ei ole havaittavissa vielä.

Seuraavissa kuvissa tukka on juuri kampaajan käsittelyssä käynyt! Alempana löydät kuvia tämänhetkisestä tilanteesta.


Seuraavaksi puhutaan tukan värin ylläpidosta ja muistakin tuotteista, joita tukanhoitoon tällä hetkellä käytän. Minulla on helposti sähköistyvä tukka, joten tarvitsen ehdottomasti pohjustustuotteita, ettei tukka alkaisi päivän aikana osoittamaan kohti taivasta. 

Ensinnäkin, hiusten pesu! Hopeashampoohan on numero yksi. Käytössäni on BC:n color freeze, joka on hoitanut tehtävänsä hyvin. Pesen yleensä tukan joka toinen tai joka kolmas päivä ja hopeashampoota käytän joka toisessa pesussa. Välillä taas pesen BC:n kosteuttavalla shampoolla, koska se taas puhdistaa tukan paremmin ja samalla toimii myös sähköisyyden kurissa pitoon.

Hoitoaineena minulla on vaaleille hiuksille tarkoitettu tuote, Four reasonsin blond conditioner. Tämä on käytössä joka tukanpesun yhteydessä. 

Värin ylläpitoon kampaajani suositteli minulle colorgloss- kevytvärituotetta, joka minulla on helmenvaaleana. Tämän olen sitten muutaman kerran lisännyt tukkaani, viimeksi ihan vähän aikaa sitten, jolloin väri kyllä hieman näyttää taas kirkkaammalta. Tehohoidon pitää antaa varttitunti vaikuttaa tukassa ja laitan tämän pääosin latvaan.


Suihkusta on tultu ja tukka pesty! Siirrytään pohjustukseen. Ensiksi laitan hiusöljyä. Minulla on ollut käytössä joskus ihan kampaamosta ostettua laatutuotetta, mutta viimeisimmän laitoin ihan perusmarketista ostoskoriin. Garnierin Respons-sarjan hiusöljy on toiminut ihan hyvin, ei valittamista. Tämän jälkeen laitan Cutrinin multivolumizeria yhden reilun painalluksen verran. Tilasin joskus Livboxia ja sain tämän tuotteen, mutta en ottanut heti käyttöön. Nyt olen muistanut tämän olemassaolon ja laitan tätä pohjustukseksi sekä volyymiä tuomaan. Lämpösuojan unohdin muuten tällätä allaolevaan kuvaan! Sitä tulee seuraavaksi ja se taitaa olla taas ihan markettikamaa!

Tässä välissä föönaan tukan kuivaksi ja harjailen takut pois. Teen nykyään melkein aina kiharat, jotka opin vihdoin ja viimein tekemään suoristusraudalla! Ja siitä en enää luovu, ikinä! Ystäväni näytti tekniikan minulle kädestä pitäen, olen joskus yrittänyt opetella, mutta lopulta kironnut koko vekottimen onnistumatta saamaan aikaan mitään laineentapaista. Yhden kerran kun idean hoksasin ja pari kertaa sinnikkäästi harjoittelin, sujuu nykyään melkein unissaankin! Mikä parasta, suoristusraudalla saa oikeasti ihan todella nopeasti kiharat tehtyä, sama aika menisi suoristamiseen tai vaikka nutturan tekoon. Yleensä tukka on hyvä vielä seuraavanakin päivänä, vähän suoristuneet tietysti mutta pientä lainetta jäljellä ja ennenkaikkea tuuheutta, jota kaipaan ohueen kuontalooni.

Kun kiharat on tehty, seuraavaksi tulee Four reasonsin hiuspuuteri. Laitan tätä myös siis, vaikka en kihartaisi. Tämä tuo tyveen kivasti volyymiä.  Loppusilauksen teen Osiksen Tame wild- hiusvoiteella. Tämä auttaa hurjan paljon ja pitkäkestoisesti sähköisyyteen! Onneksi tartuin kampaajani suositteluun ja ostin tämän tuotteen. Laitan rasvaa ihan pikkuruisen, herneen kokoisen pallon verran käsiini ja hieron latvoihin, vähän myös tyviosan hiuksiin, mutta varoen, ettei kampaus latistu. Sen verran vain, että lentävät karvat saan ojennukseen.  Tätä voi lisätäkin päivän mittaan, jos tuntuu että tukka taas alkaa sähköistyä, joten pidän tätä laukussani. Olen kokeillut kaikenmaailman suihkeita, mutta tähän olen ollut todella tyytyväinen. Hiuslakkana minulla on Osis, jota vähän suihkautan laineisiin lopuksi.Olen tykännyt liukuvärjäyksestä, saa nähdä milloin tähän kyllästyn, vai ehdottaako kampaajani seuraavalla kerralla jo jotain erilaista. Tukka on säilyttänyt kuntonsa myös ihan hyvin huomioon ottaen, että vaalennus väkisin aina hieman kuivattaa. Pelkäsin vähän myös sitä, miten imetys vaikuttaa hiuksiin, pysyvätkö ne päässä ollenkaan. Välillä suihkun lattiakaivo oli kyllä hiuksia täynnä, mutta onneksi ei mitään huomattavaa ohenemista saatika kaljuja kohtia ole tullut! Alla vielä pari tuoreempaa kuvaa väristä!


Onko siellä kokeiltu liukuvärjäystä?

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3