8 syntiä - bad mom haaste


Mammablogeissa on kiertänyt Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen -blogissa aloitettu haaste, joka on ilmeisesti saanut alkunsa Bad Moms -leffasta. En ole kyseistä pätkää itse päässyt katsomaan eikä se taida täällä enää teatterissakaan pyöriä. On siis odotettava että se ilmestyisi Makuunin hyllylle. Listasin odotellessani kuitenkin omat suurimmat syntini äitinä, olkaa hyvä!

 • Minun hermoni eivät ole lehmäeläimen kaltaiset, välillä taannun itsekin lapsen tasolle. Vaikka kuinka yritän laskea kymmeneen ja pysyä rauhallisena, lopulta tiuskin ja kiukuttelen itsekin. Kierre on valmis, taaperon kiukku ei ainakaan yhtään vähene omalla esimerkilläni.
 • Lapseni on saanut maistaa jäätelöä ja pullaa. Alkuperäinen tarkoitus oli, että yritämme pitää lapsen mahdollisimman pitkään erossa sokerista, helpommin sekin on sanottu kuin tehty. Sokerivälipaloja kartan kuitenkin viimeiseen asti ja siitä olen onnistunut pitämään kiinni. En halua totuttaa lasta sokeripitoisiin jugurtteihin tai makuviileihin. Luonnonjugurttia olen opetellut syömään itsekin marjojen kanssa ja se maistuu myös tytölle.
 • Kodin siivoaminen on valunut jostain syystä tärkeysjärjestyksessä jonnekin ruohonjuuritasolle. Lattiapintaa on välillä vaikea erottaa leluilta ja viimeisin pölyjen pyyhintäkin on vain hatara muisto.
 •  D-vitamiini unohtuu välillä päiväksi. Joskus ehkä kahdeksikin. Vai peräti viikoksi?
 • Kärsin monien muiden äitien tapaan lievästä someholismista. En tunnusta kuitenkaan nenäni liimautuvan luuriin hiekkalaatikolla tai leikkiessämme tytön kanssa. En edes pysty keskittymään someen niin, että unohdan ympäristöni enkä huomaisi tytön ottavan kontaktia. Välillä on kuitenkin  pakko vilkaista mitä facebookissa tapahtuu.
 • Meillä ei ole tehty itse vauvalle soseita, enkä pode siitä huonoa omaatuntoa. Vieläkin turvaudumme monesti purkkiruokiin ja itse kokkailen peruskotiruokaa, kuten makaronilaatikkoa tai jauhelihakastiketta. Ilman mitään hifistelyjä.
 • Nykyään ilmeisesti perusjuttu on täyttää lapsensa vaatekaappi Mini Rodinilla, Pomp de Luxilla, Noshilla ja mitähän näitä nyt on. Voin kertoa, että miellä suositaan ihan H&M:ää ja Lindexiä. Kirpparilta voin merkkilöytöjä välillä tehdä, mutta uutena en ole vielä raaskinut kolmenkympin bodyyn sijoittaa.
 • En osaa neuloa villasukkia, lapasia enkä ole ollenkaan innostunut käsitöistä. Onneksi on mummut ja sisko. :)

Löytyikö yhtäläisyyksiä? Oletko tehnyt oman listan?

6 kommenttia

 1. Mä yritin joskus pitää kodin täysin kunnossa, mutta tajusin lopulta, ettei kaiken tarvitse olla niin viimeisen päälle. Lelut ovat vain elämää, pyykit ei katoa ja tiskit ehtii kyllä hoitaa myöhemminkin, viimeistään lasten mentyä nukkumaan.

  VastaaPoista
 2. Haha täsmää kaikki paitsi neuloosi osaan kyllä mutta teen aika harvoin :) mun lista löytyy Sängyn alta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, olipa paljon yhtäläisyyksiä! Käyn kurkkaamassa sinun listan. :)

   Poista
 3. Nyt vasta törmäsin tähän haasteeseen. Pakko tehdä itsestäänkin lista :D Ja hei, jään seuraamaan blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on ollut mukava lukea, pitääpä käydä sitten tarkastamassa sinunkin oma. :D Ja tervetuloa! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3