Äidin omat hommat

Syyskuun yhteistyöpostaus Mammalandiassa oli aiheeltaan "Äidin omat jutut". Aluksi aihe tuotti päänvaivaa, koska olen myös aiemmin kirjoittanut omasta ajasta. Nyt seuraa kuitenkin siis hieman päivitetty versio, mihin oman aikani tuhlaan. Ennen ei todellakaan voinut käsittää, kuinka se oma aika saa uuden merkityksen lapsen myötä. 

Tällä hetkellä oma-aikani kuluu pääosin tämän blogintekeleen parissa. Valokuvausharrastuskin on syttynyt uudestaan ja sitä myötä myös ikävä objektiivi- ja lisävarustekuume, tässä lajissa se on pysyy kuin tauti. Koskaan niitä putkia tai tarvikkeita ei ole tarpeeksi. Minusta on ollut todella mielekästä kuvata myös tuotekuvia yhteistyöpostauksia varten. Usein tässä hommassa vaan joutuu olemaan itsekin siellä kameran takana ja se on hieman kinkkinen juttu, kaksilahkeinen kun ei aina ole niin innoissaan hoitamaan tuota kameran kantajan virkaa. Sitä ei ehkä helpota tiukat vaatimukseni kuvien suhteen. ;)Televisio on taas kasvattanut mainettaan näin syksyiltoina. Netflix-sarjoista en ole ehtinyt nauttia ikuisuuksiin. Salkkarit on ja pysyy arki-illoissani, sen lisäksi jäin heti ekan jakson myötä koukkuun "Ex-onnellisiin." Myös Haluatko Miljonääriksi sekä toisenlaiset äidit ovat myös saaneet minut rantautumaan telkkarin ääreen.

Liikuntaharrastuksia en ole saanut aikaan aloittaa. Lenkkeilytkin ovat jääneet nolottavan vähälle, ei vain muka ole ehtinyt! Olen välillä harkinnut kyllä jotakin nettivalmennus-kotijumppaa, koska salille ei vain tule lähdettyä. 

Nautin päästessäni yksin kaupungille, (vielä parempi, jos tilillä on ylimääräistä katetta) tosin tämän kylän vaatekaupoistakin tulee monesti poistuttua tyhjin käsin. Tuntuu, että kun lähtee etsimään jotakin ostoaikeissa, kaupoissa ei ole mitään ostoskassiin kelpaavaa ja vastaavasti sitten kun olet pikaisella ohikulkumatkalla ja pankkitililläkin pelkkä haju viimeisistä senteistä, johan rekit notkuu ihania vaatteita. Kuinka ironista.

Töihinpaluuni jälkeen joutuu taas kutistamaan sitä kuuluisaa omaa-aikaansa, koska jäljelle liikenevän vapaa-ajan haluaa tietysti pyhittää tuolle pienelle ipanalle. Tähän asti olen taaperon mentyä yöunille valvonut itse vielä kahdesta kolmeen tuntiin. Syön iltapalaa ja touhuan blogin parissa tai katson tallennuksesta rästiin jääneitä tv-sarjoja. Tehdessäni paljon iltavuoroa töissä, aamupäivät menevät pitkälle tytön kanssa ja vielä tiiviimmin sitten, kun Tonin isyysloma on lusittu ja taapero menee hoitoon. Jännityksellä odotellaan, miten arki asettuu aloilleen ja miten saamme vapaa-ajan minuutit jaettua!

Minne siellä kuluu "oma-aika" vai jääkö sitä edes arjen kiireiltä?

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3