Kuppi kahvia? Kofeiinilla vai ilman?

Kahvihetket ovat hivuttautuneet salakavalasti tärkeäksi osaksi päivääni. Olen kyllä satunnaisesti juonut kupillisen silloin tällöin jo vuosia, mutta näin vanhempainvapaalla se aamukahvi on vieläkin tärkeämmässä roolissa heräämisen kannalta. Lisäksi kahvinkeitin porisee meillä alkuillasta, joskus kolmaskin kuppi juodaan vieraita saadessamme ja mummulaviikonloppuina herkkujen kanssa. 

Valkoinen risti lähetti minulle yhteistyön merkeissä kaksi kahvipakettia. Toinen on tummapaahtoinen Jacobs Krönung ja toinen kofeiiniton tuttavuus, Café Hag. 

Saksalaisen Jacobs Krönungin paahtoaste vastaa suomalaisella asteikolla numeroa kolme. Valmistuksessa käytetään erittäin laadukkaita Arabica -papuja ja tämä on euroopan myydyin suodatinkahvi. Tummemman paahdon kerrotaan olevan vatsalle lempeämpi pidemmän paahtoajan vuoksi, jolloin papujen hapot ja kuona-aineet vähenevät. Jauhatus kahvissa on hyvin hienoa, johon myös kiinnitin itse heti huomiota. Tämän ansiosta kahvi on riittoisampaa. 

Kahvi maistui lupauksen pitäen täyteläiselle ja olemme viettäneet Jacobsin kanssa jo useamman mukavan kahvihetken. Kofeiiniton kahvi sitten, sellaiseen en varmasti itse olisi tullut kaupassa tarttuneeksi. Joskus olen miettinyt, että pitäisikö imetysaikana tuota kofeiinin määrää tarkkailla ja raskausaikana en kolmea kuppia uskaltanut juoda. Ei tullut missään vaiheessa mieleeni kofeiiniton kahvivaihtoehto. Illalla myöhään kahvihampaan kolotukseen saa tästä myös apua. Olen huomannut, että mikäli on aikainen herätys ja iltakahviaika myöhästynyt, on haastavaa saada unen päästä kiinni. Suhtauduin tähän hieman varauksella, mutta vaikka kuinka makuhermojani aktivoin, kahviltahan se maistui. En ole mikään asiantuntija kahvimakujen suhteen, mutta en kyllä huomannut eroa kofeiinikahviin. Samat kommentit sain miehen suusta. 

Café Hagin juuret ovat myöskin Saksassa ja kofeiini poistetaan pavuista ennen paahtamista, menetelmä on kahvin luojan, Ludvig Roseliuksen kehittämä.

Montako kuppia siellä kuluu päivässä ja onko esittelemäni kahvit tuttuja?

Yhteistyössä Valkoinen risti sekä Mammalandia (facebooksivut täällä)
2 kommenttia

  1. Näitä kuvia katsellessa sortuu kyllä laittamaan kahvin tippumaan ja kaivelemaan herkkukaappeja
    :-D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3