Terveellistä herkuttelua proteiinijäätelöllä


Valkoinen Risti lähetti minulle herkullisen ja kylmän paketin, joka sisälsi Wheyhey-proteiinijäätelöitä, kaikkia neljää makua. En ollut ennen näistä kuullutkaan, joten herkkujen ystävinä meillä odotettiin pääsevämme näitä maistamaan. Olemme yrittäneet vähentää herkkujen syömistä, osaksi siinä jopa onnistuneina, joten tällaiset terveellisemmät vaihtoehdot tietysti kiinnostaa.

Ennen karkkia tuli syötyä valehtelematta melkein joka päivä. Pääasiassa se oli pelkkää tottumusta, irttaripussi kuului siihen telkkariohjelmien kaveriksi. Jossakin vaiheessa otimme herkkupäivät käyttöön ja siitä lähtien herkuttelu ei ole enää kuulunut jokaiseen iltaan. Tietysti siitä välillä lipsuu, mutta enää ei tule iltaisin fiilistä, että on pakko käydä karkkikaupassa. Ehkä osaltaan tuo taaperokin pitää huolen, että on muuta tekemistä ja ajateltavaa. :)

Jaksan myös kauhistella sitä tosiasiaa, että kaupassa lastenkin välipalaviilit ja rahkat ovat täynnä sokeria. Pienet tottuvat alusta asti sokeriin ja makeaan. Kun lapsi syö aamupalaksi, välipalaksi ja iltapalaksi sokeripitoisia jugurtteja, ei voi olla hyväksi. Itse olemme kiertäneet suosiolla nuo sokerimömmöt kaupassa ja jääkaapissa on luonnonjugurttia, raejuustoa ja viiliä. Niihin lisukkeeksi marjoja tai hedelmiä. Olisihan se helppo vain ottaa kaapista se Viilis ja varmasti maistuisi tytölle, mutta vähän luulen, että sen jälkeen ei enää muu maistuisikaan... 

Sallin kyllä maistaa herkkuja ja haukata palan pullasta, mutta mielestäni sokeri ei kuitenkaan aamu- tai iltapalalle kuulu. Kaipaan myös kauppoihin ehdottomasti enemmän terveellisiä ja sokerittomia vaihtoehtoja esimerkiksi niihin viileihin. Nämä jäätelöt olivat kyllä ehdottomasti mukava yllätys! 

Wheyhey -jäätelöt ovat makeutettu xylitolilla ja yksi jäätelö sisältää 20 grammaa heraproteiini-isolaattia, joka taas on laadukkain mahdollinen proteiininlähde ja sisältää runsaasti kehon tarvitsemia aminohappoja. Jäätelöt eivät sisällä laisinkaan lisättyä sokeria. Tämä herkku sopii myös mainiosti lasten suuhun ja diabeetikotkit voivat nauttia hyvällä omallatunnolla, sillä terveellinen jäätelö pitää verensokerin tasaisena kuituisten hiilihydraattien ansiosta. Kuntoilijalle tämä sopii myös palautusevääksi. 

Wheyhey -jäätelöistä löytyy neljä ei makua, vanilja, suklaa, mansikka ja banoffee (banaani-toffee). Tietysti eron huomaa sokerijäätelöön verrattuna ja niihin tottuneena, mutta kyllä näissä makeutta on. Suklaa oli oma lempparini, mansikka pääsi toiselle sijalle. Taaperokin tykkäsi jäätelöistä kovasti, eikä tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa sokerista. :) 

Oletteko te maistaneet proteiinijäätelöitä?
Wheyhey -netissä ja Facebookissa. Yhteistyön välitti Mammalandia (Facebookissa.) Jäätelöt saatu blogin kautta.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3