Helppo lohipasta + arvontamuistutus!

Meidän keittiössä kokataan arkisia ja helppoja kotiruokia, syödään liian vähän kasviksia ja pyritään tekemään sapuskaa pariksi päiväksi kerrallaan. Tuntuu vain välillä, että aina pyörii ne samat ruuat, makaronilaatikko, kanakastike ja  spagetti jauhelihakastikkella. Turvallisia myös taaperolle, jonka suussa asustaa edelleen vain ne kuusi hammasta. Haluttaisi kuitenkin tehdä mahdollisimman pitkälle sellaisia ruokia, joita tyttökin voi syödä, eikä kaikki purkkiruuat enää niin hyvin kelpaakaan. 

Kalaruokia meillä ei ole valmistettu, koska perheen miespuolinen ei siitä lajista tykkää. Itselle kyllä lohi maistuu, mutta sattuneesta syystä ei sitten ole tullut kalaruokia väsättyä. Nellin Kochanie blogia selaillessani päädyin lukemaan heidän arkiruokapostaustaan ja bongasin sieltä lohipastan joten aloin googlettelemaan sellaisen ohjetta. Seuraavalla kauppareissulla kärryyn päätyi lohisuikaleet ja Tonikin hieman epäilevästi lupasi suostua maistamaan lohipastaani.

Helpompaa ruokaa saa kyllä etsiä! Valmiit lohisuikaleet vain pannuun ja sekaan ruokakerma ja vesi sekä mausteet. Ohje oli alunpitäen peräisin täältä. Hieman vähempi määrä nestettä tähän olisi ehkä riittänyt, sillä suurustaa sai tosiaan vehnäjauhoilla parin ruokalusikan verran. En itse tykkää jos kastike on liian ohutta, täyteläinen ja paksu sen pitää olla. Hyvin kuitenkin suurustui jauhoilla ja pannulla haudutellen tuli ihan sopiva koostumus kastikkeelle.

Tästä taisi tulla meille yksi ruoka lisää, makukin nimittäin oli moitteeton, sekä minun että Neelan mielestä. Kelpasihan se Tonillekin, vaikka ei tästä hänen lempiruokaansa tainnutkaan tulla. ;) 

Minkälaisia kalaruokia siellä syödään? Onko lohipasta tuttu?

Muistuttelisin vielä vaippa-arvonnasta, joka päättyy 1.12.!
2 kommenttia

  1. Kiitos vinkistä! Pitääkin ottaa tämä ruokalistalle. Muutama ruokalaji tuntuu täälläkin pyörivän viikosta toiseen. Jatkuvasti uhoan, että teen jonkin muutaman viikon kiertävän ruokalistan ettei aina tarvitsisi miettiä, että mitä syödään. Tekemättä on ainakin toistaiseksi... Pitää varmaan keksiä uusia ruokia, muuten listasta tulee toooosi lyhyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihan sama juttu! Tuollainen lista olisi tosi kätevä ja voisi tehdä viikon ruokaostokset kerralla, ettei mene aikaa joka päivä siellä kaupassa ravaamiseen. :) Mukava jos vinkistäni oli apua ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3