Päivän marjat helposti - välipalavinkki


Meillä on välillä hankala keksiä maistuvia ja terveellisiä välipaloja, niin taaperolle kuin itselleenkin. Aiemminkin olen ehtinyt jo paasata siitä, kuinka nykyään kaikki viilit sun muut muka-terveelliset välipalat ovat täynnä sokeria. Pientä ihmistä huijataan mennen, tullen ja palatessa. Mainostetaan tuotteita terveellisinä ja liitetään vielä siihen se taikasana, "proteiini," niin johan saahaan kuluttajat ostamaan ja muistavatko kaikki vilkaista niitä tuoteselosteita? "Terveellinen" proteiinirahka voikin sisältää yhtä paljon sokeria, kuin vanukas ja "terveys"muroja parhaimmillaan voi verrata sokerimääriltään karkkihyllyn tarjontaan. Ihmekös tuo, kun pienet lapsetkin sitten ovat alati sokerihumaloissaan, kun jo aamupalalla on tankattu mukava määrä sokeria muroista tai jugurtista. 

Tuntuu, että terveellisyyden eteen täytyy aina nähdä enemmän vaivaa. Eihän sitä kiireisenä ihmisenä jouda niitä smoothieita surauttelemaan ja sekoittelemaan niitä rahkoja ja luonnonjugurtteja, sulatella marjoja pakkasesta, kun siinä ajassa on jo se jugurtti ja muroannos vedelty nassuun. 

Sain Roberts Berrieltä testiin marjaisia välipaloja, ja nyt on muuten hyvä ja terveellinen välipalavinkki! Marjat suoraan purkista, ilman lisättyä sokeria. Kuinka helppoa! Säilyy huoneenlämmössä ja avattuna jääkaapissa ja nyt ei kiireessäkään jää ne marjat syömättä. Nämä tuotteet ovat kokeneet uudistuksen ja sana "smoothie" on tipahtanut näistä pois, joka meidän testipurnukoissa vielä lukee. Nykyään nämä löytyvät kaupasta nimellä Muumiberrie. Muumit ovat tarkoitettu lähinnä perheen pienimmille, vaikka maistuu nämä toki myös meille aikuisille. Samasta tuotesarjasta löytyy sitten "päivän supermarjat" ja "päivän tehomarjat,"  joita sitten markkinoidaan enemmän myös aikuisten suuhun. Muumeista löytyy kahta makua, testaamamme vadelma sekä vielä toistaiseksi meillekin tuntematon villimustikka.  
 Taaperosta oli hauskaa juoda marjoja pillillä ja maistui vadelma myös luonnonjugurtin kanssa. En ole ehtinyt näitä itse vielä kaupasta bongata, mutta aion ehdottomasti testata sarjan muitakin makuja. Tuli heti mieleen, kuinka helppo näitä on myös ottaa töihin evääksi, tulee marja-annos helposti täyteen ja purkki kulkee kätevästi mukana. 

Marjat ovat siis meidän koti-Suomestamme poimittuja. Testaamamme vadelmamuumit sisältävät vadelmaa (20%), vettä, omenamakeuttajaa, granaattiomenaa, sitruskuitua, sakeuttamisainetta, säilöntäainetta ja luontaisia aromeita. Villimustikka-vadelma berriessä taas näkyisi marjoja olevan jo 45 %, yhteensä 95 kokonaista villimustikkaa ja vadelmaa. Siinä on jo ihan hyvä annos marjoja. :) 


Oletteko maistelleet, kuulostiko hyvältä? Syötkö itse marjoja päivittäin?

Yhteistyössä Roberts Berrie (Facebookissa) ja Mammalandia (Facebookissa)


Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3