Mistä on meidän joulu tehty?

Minulle joulu on se kaikista ihanin juhla, ollut aina ja nyt oman lapsen kanssa sen merkitys vielä muuttuu. Lasten juhlaksihan tätä sanotaan ja onkin ihanaa luoda myös omalle tyttärelle jouluperinteitä aina joulukuusen koristelusta aattoaamun piirrettyihin sekä myös siihen joulupukkiin. Meillä on ollut aina hyvin samanlainen kaava viettää joulu ja en oikein muuta osaa kuvitellakaan. Yksi päivä vuodessa, kaikki nuo perinteet luovat sen tunnelman ja fiiliksen, jota voisi kutsua lumoavaksi ja taianomaiseksi.

Jouluaatto on hämärä, tuoksuu joulukuuselta ja kynttilöiltä. Äiti on ripustanut jouluverhot keittiöön, ne ovat punaiset ja niissä on tonttuja. Hän on myös tehnyt itse rieskaa, jonka kanssa maistamme ensimäiset siivut juuri paistettua kinkkua, joulupuuroa unohtamatta. Joulupukki soittelee lapsille telkkarissa ja koristelemme kuusen. Joku toteaa, että kuusi on vino, liian tuuhea tai liian harvaoksainen. Loppujenlopuksi se on kuitenkin aitoudessaan täydellinen. Hautausmaalla tunnelma on aivan omanlaisensa. Viime jouluna emme itkuisen vauvan kanssa lähteneet pakkaseen ollenkaan, mutta tällä kertaa taapero pääsee ehdottomasti katsomaan tuota kynttilämerta. 

Edelliset olivat jo kaikki niitä lempparihetkiä aatossa, mutta joulupöytä on kyllä sekin yksi niistä. Lapsena lautaselle valikoitui vain pari perunaa, kinkkua ja jokunen herne, mutta nykyään maistuu erinomaisesti myös porkkanalaatikko ja lohi. Lanttulaatikko ja rosolli eivät vieläkään ole löytäneet tietä lautaselleni. Jälkiruuaksi luumusoppaa ja illan mittaan tulee nautittua suklaata pala jos toinenkin. 

Ilta jatkuu joulusaunalla, rentoilulla ja Joulupukin odottelulla. Kun lahjat on jaettu, tällä kertaa keskitytään varmasti ensin tuijottelemaan tytön reaktioita niihin ja katsomaan mitä hän avaa paketeista. Itse tykkään myös katsella mitä muut saavat lahjaksi ja avata välillä joku paketti omastakin kasasta.

Saavuimme juuri joulun viettoon vanhempieni luokse, olin seitsemään töissä ja koko päivä oli yhtä härdelliä aamusta iltaan. Jospa se joulufiilis alkaisi pikkuhiljaa hiipiä tupaan, vaikka lyhyeksi nämä pyhät osaltani jäävätkin, tapanina täytyy jo olla takaisin töissä. Kaksi päivää saan kuitenkin nauttia ihanasta joulutunnelmasta, nyt rentoutumaan ja odottelemaan huomista! Kuvat ovat menneistä jouluista ja viimeisessä Neela 6kk. <3

Minkälaisia jouluperinteitä sieltä löytyy? Toivotan kaikille lukijoille ihanaa ja rauhallista joulua! <3 2 kommenttia

Kiitos kommentistasi <3