Sohvapöydän dc-fix diy
Hankittiin nykyiseen asuntoon muuttaessamme valkoiset, pyöreät sarjapöydät olohuoneeseen. Huone on jo nyt käynyt liian pieneksi tällaiselle sisustushaaveilijalle ja toinen osa tästä sarjasta lähti jo tilanpuutteen vuoksi toiseen huoneeseen. Taaperon kanssa vietämme paljon olohuoneessa leikkien aikaa ja siinä vaiheessa nämä olivat aina tiellä, väärissä paikoissa ja eipä kolmijalkainen pöytä kaikista tukevinkaan ole tytön touhottaessa niiden ympärillä. Edellisessä asunnossa meillä oli itse tuunattu lavapöytä ja siitä tykkäsin tosi paljon. Tänne sellainen on auttamatta vähän liikaa tilaa vievä, vaikka pyörien ansiosta sitä olikin helppo liikutella välillä pois haitolta. 

Haaveilin jossakin vaiheessa myös keittiönpöydän tuunauksesta. Harkitsimme lankkupöytää uutta ryhmää ostaessamme, mutta pelkäsin kyllästyväni siihen, joten valittiin "varma" valkoinen. Jotain se silti kaipaisi, toistaiseksi olen jättänyt sen kuitenkin rauhaan. Katseeni osui kaupassa dc-fix kalvoihin, joita olemme joskus jossakin vuokra-asunnossa käyttäneetkin. Niistä ei kuitenkaan tarpeeksi aidon näköistä, mieleistä lankkukuosia löytynyt keittiönpöytään, mutta marmorikuviosta tuli idea sohvapöydän piristämiseksi. 
Pyöreä muoto on kieltämättä aika hankala toteuttaa ja huomattiin vielä, ettei rulla ole myöskään tarpeeksi leveä peittämään koko pöytää. En muista olisiko tarjolla ollut leveämpiä vaihtoehtoja, mutta päädyimme kokeilemaan, jos kuvio mätsäisi sen verran, että leikkausraja olisi tarpeeksi huomaamaton. Apuna käytimme hiustenkuivaajaa sekä mattopuukkoa. Ensin lämmitimme muovia sitä kiinnittäessä, että se venyi ja asettui tuonne reunojen alle. Sitten mallailimme, miten nuo reunat olisi paras vaihtoehto taittaa. Leikkasimme muoviin "hapsuja," joten pienemmät osiot oli helpompi saada asettumaan reunaan. Ihan hyvin onnistui, mattopuukolla lopuksi leikkasimme yli jäävät muovit siististi pois, ettei muovia tarvinnut taittaa tuon pöydän alapuolelle. Siitä olisi tullut jo vähän epäsiistimpi. 

Läheltä katsoessa saumakohta sieltä erottuu, mutta mielestäni tämä näyttää tarpeeksi aidolta. Ei ollut iso eikä kallis juttu, mutta piristi pöydän ilmettä kummasti ja samalla vähän koko olohuonetta. Vielä en uskalla kuitenkaan sitä keittiönpöytää lähteä tällä vetämään, en tiedä miten käy jos sattuu joku täydellinen, rustiikkinen lankkumuovi tulemaan eteen. Näillä saa kyllä kivasti piristystä pieniin pintoihin ja yleensä lähtevät irtikin ihan näppärästi. Maalipinta tosin voi puisessa huonekalussa kärsiä. 

Miltä näyttää lopputulos? Oletteko te tuunanneet jotain dc-fixeillä?
2 kommenttia

Kiitos kommentistasi <3