Stressitön jouluKommammaa-blogin Hanna antoi minulle haasteen. Ideana on yrittää mennä joulu ilman stressiä ja pohtia, miten se onnistuisi parhaiten. 

Pakko myöntää, että olen joskus varsinainen kävelevä stressipesä. Tosin pyrin ehkäisemään sitä pitämällä langat käsissä ja teenkin mielelläni listoja ja kirjaan asioita paperille. Muuten unohdan asioita ja sekös vasta stressiä aiheuttaa. Muistini on nykyään lyhyempi, kuin kultakalalla, etenkin töissä unohtelen kiireessä asioita melko tehokkaasti, mutta kyllähän noita unohteluja sattuu kotonakin. 

Vietämme taas tänä jouluna aaton ja joulupäivän Neelan mummuloissa. Emme siis laita kotiin jouluruokia enkä yleensä siivouksestakaan ota paineita. Kotona saa viikkosiivous riittää ja joulua on jo vähän laiteltu kotiin. Joululahjaostokset ovat vielä kesken ja yritän kovasti olla liikoja stressaamatta niistä. Joulupyhien aikataulut ovat toinen asia, mikä vaatii vähän sumplimista. Taaperon rutiinien mukaan kun pitäisi koittaa ehtiä viettää molemmissa mummuloissa aikaa ja piipahtaa vielä isomummulassakin. 

Miten sitä stressiä voisi sitten ehkäistä? Itse vaikka kuinka yritän olla liikkeellä hyvissä ajoin, jotenkin osa jutuista jää aina viime tinkaan. Pari lahjahommaa pitäisi saada hoidettua, valmiit ideat on, mutta toteutus junnaa puhtaasti oman laiskuuden takia. Ja vaikka tietää, ettei hommassa menisi edes kauaa ja sen jälkeen saisi huokaista, taas yksi juttu vähemmän mietittävää. Pitäisi siis tarttua toimeen ja laiskotella vasta kun hommat on hoidettu. Kynä ja paperi on myös oiva apuväline itselleni. 

Joulufiilistä saa etsiä, jos koko kuukausi on täynnä stressiä ja ahdistusta. Muistakaamme ottaa siis välillä rennosti, ottaa glögimuki sohvan nurkkaan, laittaa tunnelmavalot päälle ja kynttilä palamaan. Kun muistaisi, että niitä jouluvalmisteluita ja lahjaostoksia voi tehdä myös ilman paineita, kaiken ei myöskään tarvitse olla täydellistä. 

Kiitän Hannaa haasteesta ja haastan mukaan seuraavat bloggaajat: Emma KarolinaKaikkea pientäKochanie sekä Emiliaveronikan

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3