Tapahtui itsenäisyyspäivänä x 41. Pakkanen puri kahdenkymmenen asteen voimalla. Sitä uhmaten lähdimme käymään aamupäivällä kaupungilla ja vaikka en näiden kauppojen juhlapyhä-aukioloaikojen puolta pidäkään, eksyimme silti täydentämään omaakin jääkaappia. Täällä järjestettiin itsenäisyyspäivän paraati, jota emme kuitenkaan tohtineet jäädä tuonne hyytävään ilmaan ihmettelemään, jälkeenpäin hieman harmittaa. 

2. Itsenäisyyspäivän tunnelma. Itsellenikin sattui vapaapäivä, joten saimme viettää juhlapyhän yhdessä. En tiedä, mikä sen tunnelman loppujenlopuksi luo, ehkä se tulee kynttilöiden, talven, herkkujen ja taustalla pauhaavien linnanjuhlien yhteissummasta. Paula Vesalan versio Finlandia-hymnistä oli tosi kaunis ja siinä näkyvä Suomen luonto oli kyllä upea.

3. Fazerin lemppari-konvehtirasia tyhjennettiin ja torttukahvitkin keiteltiin. Tonin vanhemmat olivat olleet juhlaparaatia katsomassa kaupungissa ja tulivat myös herkuille. Neela taisi myös arvostaa tuota mummun vierailua. 

4. Joulukorttiaskartelut aloitin tai ainakin yritin. Sitten huomasin, kuinka vaikea symmetrinen, pieni tähtikuvio onkaan saada aikaan, joten luovutin. Niitä kun olisi pitänyt leikellä vielä monta. Kokeillaan hermoja toisella kertaa. Tai sitten yritän löytää sopivan kokoisen vipulävistäjän ja menen helpomman kautta.

2 kommenttia

 1. Teidän itsenäisyyspäivä näyttää kauniilta ja tunnelmalliselta :) Täällä länsirannikolla on lämpöasteita. Silmät suurina ihmeteltiin, kun uutisankkuri puhui paraatista ja paukkupakkasista! Voisitte lähettää meille muutaman asteen, ja samalla edes pari senttiä lunta :)
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi että, lumi kyllä piristi kummasti maisemaa ja kyllä nuo pakkaset vesisateen voittaa. Kyllä tästä vähän liikenisi sinnekin, toivotaan että pian saatte tekin nauttia talvesta! ;D Kiitos, samoin sinne! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3