Tekemistä taaperon kanssaPääsin yhteistyössä Oppi ja ilo:n kanssa testaamaan paria meidän taaperon ikähaarukkaan osuvia pelejä. Toinen oli 1-3 vuotiaille suunnattu "taaperon kanssa" -puuharkorttipakka ja toinen 2-3 vuotiaille suunnattu "Minä itse" - kysymyskortit. Oppi ja ilon tuotteista löytyy tekemistä vauvasta noin 12-vuotiaisiin saakka. Mielestäni nämä ovat myös mukava joululahjaidea ja näiden parissa puuhailu on hauskaa että kehittävää, samalla myös mukavaa yhdessäoloa. 

"Taaperon kanssa" -pakasta löytyy viisikymmentä puuhaa. Suurimmaksi osaksi kaikki leikkeihin tarvittavat jutut löytyy kotoa, joten nämä on helppo kaivaa esiin tylsyyden uhatessa. Pakassa oli paljon erilaisia juttuja, osa todella yksinkertaisia ja jo kokeiltujakin, mutta paljon tuli uusia vinkkejä, mitä neljän seinän sisällä voi touhuta! Yksi mahtavista ideoista oli talouspaperirullista ja pallosta syntyvä keilarata, tätä täytyy ehdottomasti testata kunhan saa tyhjiä rullia haalittua kasaan. Näistä saa hyvin vinkkiä myös sadepäiville tai paukkupakkasille, jos ulos ei voi mennä ja pitäisi keksiä jotain tekemistä. 

"Minä itse" - kortit olivat meille vielä hieman haastavia ja enemmän keskittymistä vaativia, tyttö enemmän tykkäsi selata ja katsella kortteja. Hauskoja ideoita korteissa kyllä löytyy ja kysymyksiä on hurjat sata kappaletta. Tyttö on alkanut juuri keskittymään paremmin kirjoihin ja tykkää kun kysellään ja hän saa osoitella kuvia kirjasta, joten uskon että nämä tulevat olemaan meille vielä suuressa suosiossa. Näihin uppoutuessa keskittymiskyky ainakin kehittyy ja kortit opettavat hahmotuskykyä ja kartuttavat sanavarastoa. 

Arjen pyörityksessä ne samat leikit ja touhut tuppaavat yleensä jäädä kiertämään eikä välttämättä yhteistä tekemistä lasten kanssa edes järjestetä. Myös paljon parjattu some on päivissämme läsnä, kuinka houkuttelevaa on lukea ne facepäivitykset siinä leikin lomassa... Näistä saa paljon uutta ja erilaista tekemistä, joten ehkä se somekin hetkeksi unohtuu kun on tehtäväkortit pöydässä. ;)

Yhteistyössä Oppi ja Ilo (Facebook) ja Mammalandia (Facebook). Tuotteet saatu blogin kautta.
2 kommenttia

  1. Hei, nää näyttää tosi kivoilta! Pitää varmaan hankkia meillekin :)Hauskoja uusia ideoita taaperon kanssa touhuamiseen, kiitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei heti kyllä tekemisenpuute iske. ;) Mukavaa jos vinkkini oli hyödyksi! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3