Jouluasu & ajatuksia alkavasta vuodesta


Vuosi on alkanut flunssaisissa tunnelmissa, kun minulle iski joku sitkeä superpöpö, eikä tämä meinaa talttua millään. Lauantaina pamahti vielä silmätulehdus, joten uudenvuoden työvuorot vaihtuivat sairaslomaan. Neela on toistaiseksi ainakin selvinnyt vain pienellä nuhalla, joka alkaa jo olla parempana. Vaihtuihan se vuosi näinkin, tyhjennettiin viimeisiä joulusuklaarasioita ja hengailtiin kotosalla. 

Nämä kuvat on otettu jouluaattona. Aattona täytti Toni myös pyöreät kolmekymmentä ja käytiin aamupäivällä heidän vanhemmillaan kakkukahveilla. Synttärisankari sai minulta miniloma-lahjakortin Kolille. Sinne olisi tarkoitus lähteä jossakin vaiheessa, kunhan tiedämme tytön pärjäävän ilman tissiä mummun hoidossa. Koli kuulosti kivalta vaihtoehdolta, sinne ei ole kamala matka, joten kaikki aika ei mene autossa, useamman yön ajaksi kun en vielä viitsi tyttöä jättää. Laskettelemaan pysyi ainakin ja lahjakorttiin sisältyy molemmille liput Relax Spa- kylpylään, joka oli todella ihanan ja rauhallisen oloinen paikka, suunniteltu aikuisempaan makuun. Se tuleekin tosiaan sitten olemaan ensimmäinen kerta erossa Neelasta yön yli. 

Tuo punainen neuletunika löytyi Jim&Jillin alerekistä taannoin ja jotain tämän tyylistä olenkin etsinyt. Tähän olisi istuneet vielä yli polven saappaat, mutta sellaisia en harmikseni, ainakaan vielä, omista. Ensi viikolla, keskiviikkona, on tiedossa ensimmäinen koulupäivä! On kyllä jännittävä, odottava ja hyvä fiilis. Alkava vuosi on siis täynnä uuden oppimista ja kevään mittaan työharjoittelua ihan uudenlaisella alalla. Ensi maanantaina sovittiin opettajan kanssa aika henkilökohtaisen opintosuunnitelman tekoon. Äitini tulee hoitamaan Neelaa siksi aikaa ja jos vaikka kouluasian jälkeen ehtisi käymään katsomassa, onko alennusmyynneissä mitään jäljellä. 


Minulla on tämän kuun loppupuolella kampaaja ja olen miettinyt, että tämä vaalea leikki saattaa olla tässä. Tykkäsin tosi paljon siitä pitkän tukan vaaleasta latvasta, joten jotain blondia voisi jättää edelleen, mutta kyllä tuo ruskea tukka tuntuu enemmän omalta. Näissä kuvissa, kun tuolla alla ja seassa on tummaa ja sitä tuli esiin tämän saparokampauksen kanssa, alkaa jo näyttää vähän omalta itseltä.

Eilen oli flunssan suhteen jo hieman helpompi päivä, vaikka kyllä saa niistää ja yskiä edelleen. Työvuoroja on perjantaille asti ja sitten olisi viikonloppuvapaa tiedossa, pakkaamme taas auton ja lähdemme Neelan mummuloihin. En kyllä muista, milloin olisimme viettäneet vapaaviikonloppua kotona, sekin tässä viikonloppu- ja iltatyössä rassaa, ettei ole paljon tilaisuuksia esimerkiksi lähteä ulkoilemaan, pulkkamäkeen, kaikki yhdessä. Suunnittelimme, että lähiaikoina kävisimme Angry Birds-puistossa, joka sijaitsee Vuokatissa, sinne olisi täältä vain puolen tunnin matka ja olisi kiva nähdä, joko tyttö osaa tuollaisessa paikassa touhuta. Uskon että olisi hänelle mukava kokemus, sen verran kovasti täällä yritetään kiipeillä sohvan nojilla, jopa tv-tasolle on yritetty ponnistella. Pari läheltä piti- tilannetta on sohvalla pelleilyn kanssa ollut, tyttö kiipeää sinne jo itse ja suuntaa käsinojalle räpsyttämään valokatkaisinta, eikä ihan vielä osaa varoa tarpeeksi... 

Tänäkään vuonna en tehnyt mitään uudenvuoden lupauksia. Ei ne pitäisi minulla kuitenkaan. En oikein tiedä, mitä tältä uudelta vuodelta nyt sitten odottaisi, ajatukset ovat vain siinä opiskelussa ja se on se kai suurin asia. Lomareissuja emme varmaankaan pääse tänäkään vuonna toteuttamaan, lukuun ottamatta sitä Kolin minilomaa. Olisihan se ihana suunnitella ulkomaanmatkaa, mutta tuskin opiskelijabudjetilla mahdollista. Toivottavasti saamme sentään viettää kesälomaa yhtä aikaa. Ihanaa on kuitenkin se, että pimein aika alkaa olla ohitse. Tykkään tosi paljon kevät-talvesta, helmi-huhtikuu, kun on jo valoa ja keväthanget loistaa. Paukkupakkasia en kuitenkaan kamalasti toivo, vaikka parhaillaan tuolla sellainen on ja huomenna ehkä vieläkin kylmempää luvassa. 
Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi <3